středa 9. září 2020

"Mám doma blonďaté Indiány s modrýma očima," říká Martina Fundaro z Dallasu


Nedávno jsem se dočetla, že blog je mrtvé médium. Kdo chce dnes oslovit svou základnu, musí mít podcast, píše se. Já tedy blogy pořád po očku sleduju a občas čtu, ale sama přiznávám, že k podcastům se dostávám mnohem raději. Je to jednoduché - zajímavé a poučné rozhovory můžete poslouchat u tak přízemních činností jako je úklid, vaření nebo pečení. Hned jde práce líp od ruky. 

První díl podcastu s Martinou Fundaro z Texasu najdete tady.

Když jsem v únoru cestovala do New Yorku na čtení z mé knihy, potkala jsem se v Českém centru s mnoha krajany. Krajané byli vždy mým srdečním tématem. Už když jsem se přestěhovala do New Orleansu, pídila jsem se po tom, jak to v kterých částech Ameriky bylo v minulosti s českými přistěhovalci. A později jsem jezdila natáčet právě do New Yorku, protože právě tam sídlil jeden skvělý kameraman Jindra alias Henry. A když jsme toho únorového chladného večera seděli u velkého stolu v české hospodě a popíjeli Plzeň, věděla jsem, že každého, každého, kdo u toho stolu sedí, bych nejraději okamžitě vyzpovídala. Kamarádi diplomaté, kamarádka výtvarnice, další kamarádka fotografka a blogerka, další nová kamarádka, která emigrovala v 70. letech přes Německo a tak dále. No a když jsem si teď během koronakrize uvědomila, že natáčet podcast je vlastně díky tomu, že má každý doma chytrý telefon s funkcí nahrávání, docela jednoduchou záležitostí, rozhodla jsem se začít.

Po světě skutečně běhají tisíce Čechů a Češek s pro mě úžasnými příběhy o odvaze, píli, náhodě, dobrodružství, zkrátka o životě. Doufám, že vás zaujmou stejně jako mě. Podcast Doma v Nola najdete ve všech podcastových aplikacích, můžete si rovnou dát subscribe, aby vám žádný díl neutekl a nové epizody najdete i tady na mém blogu. Pokud budete sdílet dál i s vašimi kamarády, kteří rádi cestují anebo žijí v cizině, uděláte mi radost. Pokud vy sami v zahraničí jste, můžete sdílet ve vašich FB skupinách, myslím, že slyšet podobné a přece jiné životní story nám vždycky něco dá.

A máte nějaký tip, dotaz, připomínku? Napište kdykoliv zprávu na Facebook nebo Instagram Doma v Nola.

Mějte se!

 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram