úterý 22. září 2020

PODCAST #2: "Život v Turecku je jedno velké drama," říká Dana Kabataš z Alanye

Druhý podcast o Češích a Češkách v cizině musel zamířit do Turecka. Turecko je, jak víte, jedno z mých přechodných bydlišť. Můžete tu zemi milovat a stejně ji můžete za milión věcí nenávidět. Pořád se tam ale budete vracet a těšit se na přeplněné trhy s dvaceti druhy rajčat a paprik, na nejlepší sladkou kávu a na pořvávající Turky v nočním městě. No na ty už o trochu míň... Audio spustíte tady.

 

Dana Kabataš u Středozemního moře v Turecku
 

Turecko bylo dva roky mým domovem a tam jsem také Danu poznala. Dana je milá Moravačka se smyslem pro humor, která se stará o české turisty v okolí přímořské Antalye. Obě máme za manžely Turky, obě jsme si Turecko dost oblíbily, ale zároveň se na zemi plnou dávných tradic a politických zvratů díváme střízlivým pohledem.

S Danou jsme si povídaly o tom, jak se země od konce 90. let, kdy se tam poprvé přestěhovala, změnila. Jak přibylo mešit, jak se změnily podmínky ve školách. Mluvily jsme o tom, co se právě teď Dana chystá uvařit a také o tom, jaké jsou turecké telenovely, které Dana přeložila do češtiny. Sledujete nějaké? 

Necelá hodina je na rozhovor o Turecku velmi krátká doba a já už teď vím, že se k této rozmanité a složité zemi v budoucnu vrátím.

Vítejte u turecké epizody Doma v Nola. Těším se na poznámky, komentáře a prosím, sdílejte, likujte, dejte si odběr. Uděláte radost mně i dalším!


----------
Pokud vás čtení o Americe a New Orleansu baví, můžete dát like a follow na mém Facebooku Doma v Nola. Stačí kliknout sem.

Doma v Nola je taky na Instagramu. TADY.
 
Doma v Nola je nově také na podcastu. Najdete jej na všech podcastových aplikacích nebo klikněte sem.

 

 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram