středa 3. února 2021

PODCAST #12: Co se nevešlo do novin - První dámy USA v historii a dnes

Spojené státy mají nového prezidenta a novou první dámu. K manželům Bidenovým teď směřují oči nejen celé Ameriky, ale i celého světa. Dnešní díl podcastu Doma v Nola nebude příběhem jednoho Čecha či Češky.

Když mi zůstal po prezidentsko-inaugurační zimní zpravodajské smršti zajímavý materiál o prvních dámách, řekla jsem si, že jej nenechám ležet jen tak v počítači, ale že by vás krátké shrnutí či hodnocení toho, jakou práci mají na starosti první dámy, mohlo zajímat. A tak tady je dnešní díl na téma americké první dámy. Audio si můžete pustit kliknutím sem.

 

Foto: René DeAnda on Unsplash 

 

V Bílém domě střídá Melanii Trump, bývalou modelku, univerzitní učitelka Jill Biden. Změna to bude na první pohled obrovská. Od Melanie se možná na začátku neočekávalo až tolik. Pěkná tvář, doplněk svého muže. Na druhou stranu kvůli jejímu evropskému původu na začátku prezidentování Donalda Trumpa zaznívaly názory, že její příběh pomůže milionům konzervativních Američanů pochopit složité osudy imigrantů. Nestalo se, ba možná stalo se právě naopak. Byla ještě více potichu, než se čekalo. Profesorka Christine Day vyučuje politologii a historii ženského hnutí na mé americké alma mater - University of New Orleans. Ptala jsem se jí nejen na Melanii Trump. 

O prvních dámách z hlediska módy v druhé půlce pořadu s novinářkou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Forbes Irenou Cápovou.


Těším se na příště, můžete mě sledovat na Facebooku i Instagramu pod jménem Doma v Nola, děkuji za vzkazy, které píšete a pokud Vás zajímá nějaké téma, země nebo osobnost, dejte vědět. Inspirace není nikdy dost. 



1 komentář:

  1. NEJLEPŠÍ NALÉHAVÉ EFEKTIVNÍ KOUZLO LÁSKY, ABYSTE RYCHLE ZÍSKALI SVÉHO EX/MANŽELKA/MANŽELKU A ZACHRÁNILI VAŠE MANŽELSTVÍ NYNÍ KONTAKTUJTE DR ogugu PŘÍMO NA WHATSAPP +2347011196745

    Ahoj všichni, jsem tu, abych svědčil o skvělém a mocném sesilateli kouzel jménem Dr ogugu. Byla jsem tak zmatená a zničená, když mě můj manžel beze slova opustil, zoufale jsem ho potřebovala zpátky, protože jsem ho tolik milovala. Takže můj přítel mě seznámil s tímto mocným sesilatelem kouzel, který jí pomohl získat jejího milence zpět, a tak jsem ho kontaktoval a on mi slíbil, že za méně než 72 hodin se mi vrátí. Poté, co jsem udělala vše, co žádal, k mému největšímu překvapení můj manžel, který se mnou odmítl mluvit, přišel do mého domu a požádal o odpuštění za všechno, čím jsem si musel projít, a teď spolu žijeme šťastně, pokud máte nějaký problém ve vztahu Doporučím vám, abyste se na něj obrátili se svými svědectvími. Níže jsou jeho kontaktní údaje. Kontaktujte ho na WhatsApp @ +2347011196745 nebo e-mailem solutiontempledrogugu@gmail.com
    http://www.facebook.com/Dr.ogugu4/

    OdpovědětVymazat

Instagram