čtvrtek 6. září 2018

Proč si utahujeme z hurikánů?

Hurrication. Hurikánové prázdniny. Připsala jsem si nové slovo do svého slovníku. Čili prázdniny vzniklé kvůli předpovědi počasí a blížící se bouři, potenciálnímu hurikánu. Jo, hurikán, to není žádná sranda. Anebo je?




Když se z obávané tropické bouře stanou dva dny volna prozářené sluncem a mírným větříkem, tak to asi nejde pominout mávnutím ruky. Letos to byla první obava hurikánové sezóny. Takže zavládla klasická panika - lidé začali vykupovat vodu a začali tvořit další zásoby, protože co kdyby. Školy zavřely, kavárny a restaurace zkracovaly otevírací dobu a všichni netrpělivě čekali, kdy alespoň spadne první kapka.




Ne, nerouháme se. Jen máme k hurikánům tady v New Orleans, myslím, takový přátelský vztah. Jeden z nejoblíbenějších neworleanských míchaných nápojů se jmenuje hurikán. Občas si z nich musíme utahovat, aby se někdy ty hrůzy a vzpomínky na ty špatné daly přežít. Protože konec srpna je každoročně časem vzpomínek na Katrinu... Letos už je to 13 let. Děti, které chodily v roce 2005 do předškoláka, začínají letos studovat vysokou. Jako by to bylo včera.




Gordon - tak se jmenovala naše aktuální bouře - se nám vyhnula a sociální sítě se mohly začít
plnit vtipnými vzkazy viz fotka výše. Firma vyrábějící designová neworleanská trika přišla okamžitě s novými hurikánovými nápady a ještě nabídla "hurikánovou slevu" a jinde se na rodičovských diskuzích strhla slovní válka o smyslu školního volna, když bude ve výsledku pěkně.

A ono opravdu bylo. Dnes se školy otevřely a jak je venku? Od rána leje...



foto: Canva, Facebook

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram