středa 21. října 2020

PODCAST #4: Novináři Markéta a Martin Boubínovi po letech v cizině doma. "Nikam nejedu, už jsem se nalítal dost," vtípkuje Martin.

Markéta a Martin Boubínovi jsou novináři. Pokud o někom platí, že jsou Doma různě po světě, tak je to jejich rodina. Martin je kameraman České televize, kde jsme spolu pracovali, jeho ženu Markétu, jsem poprvé potkala až v New Orleans, při jejich cestě na jih. Za 4 roky v Americe toho projeli asi tak 4x víc než já za 10. Markéta mnoho let pracovala v zahraniční redakci TV NOVA a teď je reportérkou DENÍKU N. Audio spustíte tady.

 

Rodinka na cestě západní Evropou letos v létě



Zažili jsme spolu v New Orleans výstrahu před tornádem, když nás jako správné Čechy od prohlídky města neodradila předpověď počasí. Projeli jsme spolu všemožné jižanské plantáže a během přejezdů v autě pouštěli dětem audioknihu O zvědavém štěňátku. Proseděli jsme několik večerů nad vínem a o rok později spolu s dětmi prolítli několik DC muzeí.

Markéta, Martin a jejich 2 děti strávili 4 roky v hlavním městě USA Washingtonu a nedávno se Martin vrátil z jeho další štace v Bruselu. Vypadá to, že po dlouhé době v cizině a poté, co si jejich děti osvojily ne jeden ale hned dva světové jazyky, budou nějakou dobu v Praze. Dnešní díl je o novinářské profesi, o rodině, cestování, o tom, jak děti mnohokrát určují naše cesty, ale třeba i o tom, jak vypadají tábory belgických skautů.

Díky za poslech, budu ráda, když napíšete, jak se vám dnešní díl líbil! 

Lajkujte, sdílejte a dejte odběr na vaší oblíbené podcastové aplikaci. Za dva týdny zase tady!

Podcast spustíte kliknutím na zelené kulaté tlačítko s šipkou play.





____________

Pokud vás čtení o Americe a New Orleansu baví, můžete dát like a follow na mém Facebooku Doma v Nola. Stačí kliknout sem.

Doma v Nola je taky na Instagramu. TADY.

 
Doma v Nola je nově také na podcastu. Najdete jej na všech podcastových aplikacích nebo klikněte sem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram